Professionele reiniging van zonnepanelen

De gedachte dat een flinke regenbui de zon PV-installatie schoonspoelt is inmiddels achterhaald. Onderzoeken wijzen uit dat onder andere stof, ammoniak en vogelpoep een hardnekkige vervuiling kunnen vormen die de opbrengst van een zon PV-installatie verminderen. Als toevoeging op het aanbod van zonnepanelen heeft FPG Ledenvoordeel afspraken gemaakt met Ebel SolarClean. U kunt hierdoor uw zonnepanelen voordelig laten reinigen.

Offerte aanvragen

Exclusief ledenvoordeel van 10% korting

Perfecte & veilige reiniging

De modernste apparatuur

Deskundig & betrouwbaar

Schoonmaken van zonnepanelen

Ebel SolarClean is een specialist die reinigt met osmosewater. Dit water is door een speciaal filterproces volledig ontdaan van alle kalk en andere mineralen. Daardoor is dit water erg geschikt om de zonnepanelen te reinigen. Ebel SolarClean maakt gebruik van de nieuwste technieken om zowel kleine als grote zon PV-installaties te schoon te maken door de inzet van roterende telescoopborstels en de Gekko reinigingsrobot.

Zonnepanelen_reinigen_klein

Wanneer reinigen

Geen situatie is hetzelfde. Maar er zijn een aantal zaken die meespelen bij de mate van vervuiling:

  • Locatie en steilheid van het dak. Hoe vlakker het dak, hoe meer vervuiling;
  • Activiteit van uw bedrijf. Dit heeft te maken met stof, ammoniak, uitstoot ventilatie en dergelijke;
  • Verkeersactiviteit rond en op de locatie.

Bij onze kosten-baten-analyse blijkt dat het tweejaarlijks schoonmaken van het systeem met een gemiddelde vervuiling voor veel agrariërs een positief resultaat heeft. Heeft u een systeem boven de 25 kWatt-piek en is de vervuiling bovengemiddeld (>6,5%) dan is een jaarlijkse schoonmaak aan te bevelen.

bekijk hier het TNO rapport

Aanvragen offerte

Voor een gerichte prijs kunt u uw gegevens van uw zon PV-installatie invullen. Aan de hand hiervan ontvangt u een voorstel inclusief de 10% ledenkorting.

Offerte aanvragen